top of page

Bolatice bojují o titul vesnice roku




O titul Vesnice roku 2018 svede boj hned pět obcí z Opavska. Bolatice, Štítina, Melč, Šilheřovice a Holasovice se ovšem budou muset popasovat s obrovskou konkurencí. Do soutěže, ve které na vítěze čeká výhra dva miliony korun a auto, se totiž přihlásilo přes dvě stě obcí. 

„Přihláška vyžaduje finanční příspěvek dvě koruny na občana. Zatím jsme se ale přihlásili třikrát a z toho dvakrát jsme vyhráli. Myslím, že všechny spolky, které u nás fungují, si zaslouží, aby se o nich více vědělo. Nemusíme hned vyhrát celou soutěž za Moravskoslezský kraj, ale můžeme získat nějakou stuhu, například za společenskou činnost,“ uvedl na posledním zasedání zastupitelů starosta Bolatic Herbert Pavera.


Jeho názor pak zastupitelé jednohlasně podpořili, takže bylo rozhodnuto o čtvrté účasti v soutěži. Dále se v konkurenci 228 obcí z celé České republiky budou snažit obstát Štítina, Melč, Šilheřovice a Holasovice. Obce, které projdou krajským kolem, postoupí do celostátního kola. O celkovém vítězi bude rozhodnuto v září




55 zobrazení0 komentářů
bottom of page