HERBERTŮV KRÁLÍK PO PROVENSÁLSKU

Na vedení volební kampaně je pro mě nejtěžší to, že nemůžu se svou rodinou a manželkou trávit tolik času, kolik bych si přál. Rozhodl jsem se to alespoň částečně vynahradit tím, že udělám v neděli oběd. A protentokrát jsem se postavil za plotnu opravdu jen já sám. Manželka jen po očku sledovala, co se to v kuchyni děje a byla připravena mi pomoci. V kuchyni jsme ale měli ještě jednoho pomocníka. Tedy pomocníka, spíš ochutnávače. Tím je náš pejsek Tonda, který pořád žadonil o kousek masa. A taky že ho dostal.

Ale k samotnému receptu. Naporcovaného králíka jsem nejdříve ochutil solí a pepřem a nechal uležet v lednici asi 2 hodiny. Poté jsem králíka opekl na rozpáleném oleji a kousku másla. Maso jsem po chvilce vyndal a dal na teplé místo. Mezitím jsem do zbylého tuku od opékání přimíchal cibuli nakrájenou na kolečka, utřený česnek, zaprášil to celé trochou mouky a osmahnul. Pak už jen stačí vložit zpátky králíka, přidat rajský protlak, snítku tymiánu, podlívat vývarem ze zbytků králíka a péct do změknutí. Až maso krásně zezlátne a změkne, máte hotovo. Servírujeme třeba s vařenými bramborami posypanými petrželkou.
Tak co, už se vám sbíhají sliny? S hrdostí můžu říct, že se králík povedl náramně. A víte, proč jsem si tím tak jistý? No, protože nic nezbylo!
Zapojte se přímo do kampaně i Vy: https://www.herbertpavera.cz/zapojte-se