top of page

Kdo rychle dává, dvakrát dává

Jak se říká - kdo rychle dává, dvakrát dává. Proto jsme se dnes narychlo sešli v Senátu a schválili další tři zákony, které snad pomohou co nejvíce lidem a podnikatelům. Pomůžete mi zase přeposláním tohoto článku, prosím?


👍🏻 Už příští týden by mohli OSVČ dostat kompenzační bonus ve výši 25.000 Kč. Týkat se to bude nejen hlavní činnosti, ale částečně i vedlejší. Díky návrhům opozice půjde vše vyřídit dokonce e-mailem. Souhlasím s tím, že by to mělo být nejen výrazně více, ale mělo by se to týkat úplně všech OSVČ, tedy i těch s nějakým zaměstnáním, popřípadě pracujících na DPP a DPČ. Vládní poslanci už to však tento týden jednou zamítli a my projednávání prostě nechceme prodlužovat.

👍🏻Zjednodušili jsme vyplácení dávek. Nebude totiž nutné dokládat úřadům práce příjmy a náklady za první letošní tři měsíce. Dávky se totiž vypočítají z posledních tří měsíců minulého roku. Týkat se to bude příspěvku na bydlení, přídavků na děti i příspěvku na péči.

👍🏻 Nezaměstnaní nebudou muset na úřady práce osobně. Přihlásit se do evidence uchazečů o zaměstnání půjde poštou i elektronicky. Volnější režim bude i u dokládání neschopenek. Ty mohou nezaměstnaní doložit až do 3 dnů. Firmy zaměstnávající handicapované nebudou muset v rámci žádosti o příspěvek na mzdy dokládat tzv. bezdlužnost. V neposlední řadě se změny týkají firem, které využívají možnosti kurzarbeitu a budou uzavírat smlouvy s úřady práce. Smlouvy budou platné ihned, ne až po zveřejnění v registru smluv.



A pokud se ztrácíte v nařízeních vlády, tak koukněte na můj web. S  kolegy jsem pro Vás připravil základní přehled.

Váš Herbert Pavera

16 zobrazení0 komentářů
bottom of page