top of page

Moje první senátní schůze


Milí přátelé, jsem rád, že máte zájem o novinky nejen z našeho krásného regionu, ale především z jednání v Senátu, kde nás všechny z Opavska, Hlučínska a Vítkovska zastupuji.

Jednací týden začal fakticky již v úterý, kdy jsem převzal v Senátu osvědčení o tom, že jsem opravdu senátor a vyzkoušeli jsme si hlasování. Bez toho by to prostě nešlo. Ještě tentýž den jsem se zúčastnil prvního zasedání našeho senátorského klubu. A do kterého klubu jsem vstoupil? I takové otázky jsem často po volbách dostával. Vstoupil jsem do senátorského klubu Starostů a nezávislých, stejně jako mí další kolegové z TOP 09. Věřím, že vytvoříme opravdu silný tým, který bude moct měnit věci k lepšímu.

Ve středu se pak konala první oficiální schůze Senátu, na které jsme volili mimo jiné i nového předsedu a místopředsedy. Mám velkou radost, že jsme zvolili předsedu Senátu a že místopředsedy Senátu byli zvoleni kolegové Růžička a Horník. A já? Já se budu moci věnovat věcem, kterým rozumím. Stal jsem se členem Stálé komise Senátu pro rozvoj venkova a také Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu.

Ve čtvrtek jsme se pak mimo jiné věnovali aktuální politické situaci kolem premiéra Babiše a to údajného únosu jeho syna na Ruskem okupovaný Krym. Přiznám se, že mě z toho až mrazí a s dalšími kolegy požadujeme vysvětlení celé situace a odstoupení pana premiéra. Odpoledne jsme pak dále neschválili senátní návrh novely zákona o ochraně zdraví, který měl povolit samostatné kuřárny v restauracích, ale schválili jsme senátní novelu zákona o pozemních komunikacích, který povoluje 0,5 promile pro cyklistu na cyklostezkách.

Takový byl první týden v Senátu. Pokud víte o svých známých a přátelích, kteří by o novinky ze Senátu měli zájem, přepošlete jim tento e-mail a tento odkaz na web, na kterém se mohou taky přihlásit. Herbert Pavera Váš senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

131 zobrazení0 komentářů
bottom of page