top of page

Mráz přišel z Kremlu

Mráz přišel z Kremlu. Tento týden začala válka v Evropě s jednoznačným agresorem, kterým je Rusko. Jako člověk, který v politice hledá řešení a celý život se jí snaží dělat slušně, odsuzuji útok proti Ukrajině. Mylně jsem doufal, že cesta zbraní je už překonaná.

V Senátu jednoznačně podpořím ta opatření, která budou mít dopad na agresora. Evropa je ekonomická velmoc a i když nemá vlastní armádu, může Rusko velmi citelně zasáhnout. Jsem připraven pomoci těm, kteří ve strachu o život opouštějí své domovy. Tisíce Ukrajinců v této zemi pracovali, teď jim musíme pomoci.

Pokud jste dočetli až sem, dovolte posledních pár slov. Dopoledne jsem slyšel slova ruského prezidenta směrem k nám. Slova plná výhrůžek a zloby. Řekl: „Kdokoli by se pokusil zasáhnout a ještě více vytvářet hrozby proti naší zemi, proti našim lidem, měl by vědět, že ruská reakce bude okamžitá a způsobí mu takové následky, jaké nikdy ve své historii nezažil.“

Věřím, že se zastrašit nenecháme. Se sovětskou okupací máme zkušenost a jedinou cestou je nesklonit hlavu.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku



Po dvou letech odkládání konečně senátní zahrady zažijí, jak to vypadá na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku. Samozřejmě nebudou chybět koláče, naše výborné pivo, vystoupení pěveckých či tanečních souborů.



Do našeho Skanzenu lidových tradic v Bolaticích jsme s pomocí lidí na facebooku sehnali kredenc, který měly naše prababičky ve svých kuchyních.




Vláda Petra Fialy představila nový rozpočet, který zabrzdí šílenou inflaci a drahotu, která nám z peněženek potají vysává peníze. Zároveň ale zajistí pokračování kvalitní lékařské péče, rozvoj našeho školství i dopravní infrastruktury i růsty důchodů, které ročně přijdou na desítky miliard.



Ředitelé nejen v posledních dvou letech ukázali, že se na ně můžeme spolehnout. A jsem proto rád, že jim dáme do rukou novou pravomoc. Jakou? Více najdete v příspěvku.

9 zobrazení0 komentářů
bottom of page