top of page

NEJLEPŠÍ STAROSTA



Tak Herbert má papír na to, že je nejlepší starosta. Ocenění vydal Svaz měst a obcí a Herbert ho dostal na Hradě v pátek 7. září. Zatím je u nás doma na stole, ale myslím, že se přesune na úřad. Koukám tady na něj a říkám si, co to vlastně znamená.

Jsem na Herberta velmi pyšná. Ale ptám se, co se vlastně od pátku změnilo? Herbert přece slouží už dvacet let jako starosta v naší obci a nikdy nelitoval toho, že se do toho pustil. Svou práci chápe jako službu a tím vůbec nechci napsat, že by občas nebyl pěkně naštvaný, když se potká s nespravedlností, neochotou nebo prostě s hloupostí. Jinými slovy na tom ten papír nic nezměnil.


Nemyslím si ani, že by certifikát nejlepšího starosty něco změnil osobně pro Herberta. Hodnotí ho totiž celkem pravidelně občané. Děje se tak ve volbách, což je takové to období, kdy Herberta méně vidíme doma, častěji u počítače a nejčastěji na ulici v nějaké debatě s lidmi. Díky tomuhle vysvědčení může dělat již tak dlouho to, co ho baví a naplňuje. Ve své práci se snaží řídit heslem, že se slušností a klidnou hlavou to jde vždy líp. Z toho vyplývá, že ani pro Herbertovy voliče by to velká změna být neměla. Znají ho. Lidem se nevyhýbá, ba právě naopak. A kde to jde, tak se snaží pomoci.


Přece jen to ale pár věcí změnit může. Jak jsem se doslechla, tak za dva dny se jen přes Facebook dozvědělo o tomhle ocenění skoro 50 000 lidí. Pro Bolatice je to šance být vidět a přilákat víc turistů i zájemců o život v obci.


Věřím, že se díky tomuto ocenění také změní názor mnoha lidí, kteří by jinak nešli volit. A teď nemyslím jen u nás v Bolaticích, ale na celém Opavsku - vždyť Herbert kandiduje do Senátu a nepochybuji, že to bude dělat stejně odpovědně jako to starostování. Konečně jedna změna se stane i u nás doma, protože máme krásného vnoučka, můžeme mu dát další důvod, proč být hrdý na svého dědečka. Stejně jako jsem na něj hrdá i já a naše děti.


Eva Paverová


 

Zapojte se přímo do kampaně i Vy: https://www.herbertpavera.cz/zapojte-se

2 649 zobrazení0 komentářů
bottom of page