top of page

NESMÍME ZAPOMENOUT


Konec února je období, kdy můžeme vzpomínat na okamžiky, které tak moc zasáhly do našich životů. A nemyslím tím jenom začátek komunistické diktatury, ale i osud Jana Palacha a Jana Zajíce, který je z Vítkova na Opavsku. Nechci opakovat tisíckrát řečené, ani vymýšlet něco nového, chtěl bych tento krátký email prostě využít jako poděkování.


Poděkování všem, kteří si našli ten čas a někde se zastavili. Poděkování všem, kteří udělali totéž jen sami pro sebe. A velké poděkování těm, kteří o naší historii vypráví svým dětem.



Toto období našich dějin bohužel nebývá součástí výuky. Ne pouze z časových důvodů, ale mnohdy z obav z mnohdy živé účební látky. Jsem připraven pomoci toto změnit. Zkušenost je nepřenositelná, ale neměli bychom ztratit svou paměť. Byly to příliš draze zaplacené okamžiky.

Zapomenout a zpochybnit minulost se tento týden snažili opět i samotní komunisté, když jsme v Senátu projednávali jejich návrh na dodatečné zdanění církevních restitucí. Stejně jako na posledním jednání našeho výboru jsem i včera zvedl ruku pro zamítnutí tohoto návrhu. Jsem rád, že stejně hlasovala většina kolegyň a kolegů. Uzavřené dohody prostě musí platit.



Váš Herbert Pavera

Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

10 zobrazení0 komentářů
bottom of page