top of page

NOVINKY NEJEN Z LETNÉ

Než začnu politikou, mám pro Vás novinku. V Senátu jsme schválili E-Neschopenku. Tedy elektronickou verzi papírové neschopenky, kterou všichni znáte. Papírovou verzi nahradíme elektronickou již od ledna 2020. Zjednoduší to tak život nejen nám, pacientům, ale i lékařům a firmám.

Senát nemlčí ani k tomu, co se děje v naší zemi, i když si to v novinách na titulních stránkách nepřečtete. V době, kdy se v Praze sešla největší porevoluční demonstrace na Letné, na které jsem osobně byl, Senát zřídil dočasnou komisi, která se bude zabývat předběžnou auditní zprávou týkající se čerpání dotací premiérem Andrejem Babišem. Senát není vyšetřovatel, ani soud, ale nebude k jednání premiéra nečinně přihlížet. Musíme mít nestranné informace o celé kauze a v tom naše komise může sehrát důležitou roli.


Aby toho nebylo málo, do Senátu také došla "Petice Braňme média veřejné služby!". Rozumím všem, kteří petici podepsali. Za poslední roky se postavení novinářů v naší zemi výrazně zhoršilo. Všichni známe útočné výpady prezidenta Zemana, který na ně útočí permanentně. A není sám. Premiér Andrej Babiš, Tomio Okamura a ani komunisté nezůstávají stranou.Nezávislost médií musíme bránit, i když se nám nemusí líbit všechny články, které o nás vyjdou.


Níže najdete ty nejzajímavější věcí, které jsem řešil a které se týkají i našeho regionu. Budu rád, když si prohlédnete fotky a budete jako já hrdí na náš region. A nezapomeňte - každý může dostávat zprávy od svého senátora za Opavsko, Hlučínsko a Vítkovsko. Stačí rozeslat tento odkaz: https://www.herbertpavera.cz/zustanme-v-kontaktu



HLUČÍNSKO V PRAZE

Tohle Pražáci ještě nezažili. Včera v rámci Pražské muzejní noci zažili Hlučínsko.



NÁVŠTĚVA DOMOVA PRO SENIORY

Všude je čisto, upraveno, uživatelé se tady cítí jako doma. Však se o ně také zaměstnanci starají s velkou péčí a láskou. 



PREMIÉR SE SENÁTU VYHL OBLOUKEM

Místo toho za sebe vyslal za sebe ministra Petříčka a sám se vozil loďkou po Baťově kanále.



SENÁTOŘI SE ZAJÍMAJÍ O OSUD SLOVANSKÉ EPOPEJE

Fámám se dá čelit jediným způsobem – vlastní zkušeností.




A hlavně, milí přátelé, užijte si prázdniny!


Herbert Pavera Váš senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku 

11 zobrazení0 komentářů
bottom of page