top of page

Opavsko potřebuje kvalitní služby



Bez služeb jako jsou pošty, školy nebo obchody náš kraj prostě vzkvétat nebude. Jasně jsem to kolegům v Senátu řekl. A nejen jim. V Senátu se totiž konalo takzvané „veřejné slyšení“, na kterém jsme jednali o situaci ve strukturálně postižených regionech. Tedy i v našem Moravskoslezském kraji. Všechny klíčové body najdete v tomto shrnutí.

A to nebylo všechno. Na schůzi Senátu jsme měli také novelu GDPR. Tedy nařízení, díky kterému budou lépe chráněny naše osobní údaje. Kolegové v Senátu podpořili náš návrh, který po vzoru Rakouska osvobozuje nejen malé obce, ale všechna města a obce i celý veřejný sektor, od mnohdy nesmyslných pokut za prohřešky proti GDPR. Takže se žádné obce, školy ani školky nemusí bát, že je nějaké evropské nařízení zlikviduje. Teď musíme počkat ještě na projednání v Poslanecké sněmovně.

Kromě toho jsem měl také několik velice důležitých schůzek. S panem ministrem vnitra Hamáčkem jsme řešili například financování menších obvodních oddělení Policie a pobočky České pošty. S panem ministrem zdravotnictví Vojtěchem jsem zase projednával financování zdravotních pomůcek pro handicapované, protože mi připadá nedůstojné, abychom stále pořádali sbírky víček. Jsou mnohem lepší způsoby jak pomoci.

A jak už určitě víte, v prosinci jsem pro Vás otevřel svoji regionální kancelář v Opavě na Dolním náměstí. Takže se za mnou určitě někdy zastavte. Každé pondělí mezi 12:30 a 14:30 je pro Vás k dispozici také bezplatné právní poradenství.

Herbert Pavera

15 zobrazení0 komentářů
bottom of page