top of page

Podívejte se, jak to vypadá v novém Domě sociálních služeb sv. Kateřiny

Jsem nesmírně rád, že se nám podařilo otevřít bolatický Dům sociálních služeb sv. Kateřiny. Posílám Vám pár fotografií, abyste sami viděli, jak nové centrum pro seniory vypadá.

Poděkování náleží mnoha lidem - zastupitelům obce Bolatice, obecním zaměstnancům i zaměstnancům našeho nového domova, zhotoviteli stavby PS Brno a jejich subdodavatelům a všem, kteří se podíleli nejen na samotné stavbě, ale i na úpravě interiéru a okolí.

Pro výstavbu se nám podařilo získat dotaci od kraje i Ministerstva práce a sociálních věcí. Značně to našemu rozpočtu na výstavbu pomohlo, přesto většinu peněz dodala obec, což umožnil úvěr, který si obec vzala. Vše máme ale propočítané a vím, že nebude problém tento úvěr splácet. Celkový rozpočet tak dosáhl částky okolo 120 milionů korun. Jsem přesvědčen, že toto je investice, která se nám v budoucnu vrátí. Už nyní ale mám dobrý pocit z toho, že máme důstojné a kvalitní místo pro naše seniory.

První klientkou Domu se stala paní Emílie. Ve svých 101 letech je to nejstarší občanka obce. Doufám, že zde prožije ještě mnoho dní spokojená a usměvavá.

Věřím, že se tato akce může stát inspirativní i pro ostatní obce a města v regionu. Samozřejmě tomu jdu naproti - jsem v kontaktu nejen s kolegy starosty, ale i z pozice senátora se snažím pomoci s budováním dalších kapacit v zařízeních jako jsou domovy pro seniory, denní stacionáře nebo domovy se zvláštním režimem. A jsem přesvědčen, že nejen na Opavsku vzniknou podobné potřebné stavby. Více informací získáte na webu našeho domova: https://www.dssbolatice.cz/ a fotografie i na mém Facebooku:


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

63 zobrazení0 komentářů
bottom of page