top of page

Pomůžeme tisícovkám živnostníků - patříte mezi ně?

Pokud jste živnostník, pak víte, že když otočíte milion, musíte se přihlásit k DPH a stát se plátcem se všemi povinnostmi a podobně. Co už možná nevíte, je to, že tenhle limit je z roku 2004, takže mu je skoro dvacet let. Přiznejme si, že za milion tehdy jste si koupili o dost víc než dnes. K čemu to vede? Řada lidí vymýšlí, co udělat, aby se za hranici nedostala, a šedá ekonomika, ze které nic nemáme, se roztáčí.

Vláda slíbila méně papírování pro podnikatele. A poslanci na začátku listopadu projednali navýšení limitu pro povinnou registraci k DPH na 2 miliony korun a úpravy v paušální dani pro podnikatele. Podle ministerstva financí lze očekávat, že by se díky tomu mohlo k paušální dani nově přihlásit až 30 000 živnostníků. Snad budeme mít novelu v Senátu co nejdříve, rád pro ni zvednu ruku.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku



Manželka měla o prázdninách dovolenou a já také. Ona byla v Praze po dvou letech, a já měl i jednání klubu a výboru.


Na posledním hospodářském výboru jsme toho měli opravdu hodně, takže zkusím jen stručně k tomu, co by vás mohlo nejvíce zajímat.


Na začátku října lidé obměnili jednu třetinu Senátu. Nově do senátních lavic zasedne 9 kolegyň senátorek a 18 kolegů senátorů. Někteří obhájili, někteří jsou zbrusu noví. Mám radost, že náš společný klub výrazně posílil.


Společně za lepší budoucnost našeho zemědělství! Zdravého, konkurenceschopného a šetrného k přírodě. Jsem rád, že jsem se mohl za Senát zúčastnit jednání zástupců zemědělských výborů zemí V4 v Bratislavě.


15 zobrazení0 komentářů
bottom of page