top of page

Poslední jednací týden roku


Milí přátelé, nejen tento týden se toho stalo opravdu hodně. Jak už možná víte, minulý týden jsem otevřel svoji regionální kancelář v Opavě na Dolním náměstí v obchodním domě TIPA. Takže se za mnou určitě někdy zastavte. Během následujících týdnů tam pro Vás bude k dispozici i bezplatná právní poradna, o tom ale zase jindy.

A jaký byl jednací týden v Senátu? Jednali jsme mimo jiné i o podpoře našich českých zemědělců díky tzv. zelené naftě. A jelikož se mi toto téma blízké, dokonce jsem v Senátu i poprvé vystoupil. Nemohu se nezmínit, že jsme probírali také opravdu závažné téma – insolvenci, tedy zjednodušeně oddlužení. Uvědomuji si, že je potřeba mnoho dlužníkům pomoci, nesmíme ale zapomínat na práva věřitelů. Vždyť kdokoli z nás se může dostat do obou situací. Novelu jsme vrátili Poslanecké sněmovně s úpravami. Dobrou zprávou je také odsouhlasení snížení DPH z 15% na 10% u jízdného v hromadné dopravě. Díky jejímu snížení by mělo dojít k poklesu cen a zkvalitnění služeb dopravců. 

Během jednání se za mnou zastavila i naše regionální atletická hvězda – Petra Harasimová. Udělalo mi velkou radost, že jsem jí mohl ukázat úžasné prostory jednacího sálu. 

Takový byl poslední jednací týden letošního roku v Senátu. Pokud víte o svých známých a přátelích, kteří by o novinky ze Senátu měli zájem, přepošlete jim tento e-mail a tento odkaz na web, na kterém se mohou taky přihlásit.

Nyní mi dovolte Vám popřát krásné a klidně prožití vánočních svátků a do nového roku 2019 zdraví a vše dobré. 🌲❄️ Herbert Pavera

27 zobrazení0 komentářů
bottom of page