top of page

PRÁZDNINOVÉ PŘÁNÍ

Je to tak - začaly prázdniny. Pro mě začaly obzvláště příjemně - v té nejkrásnější zahradě v Praze, Valdštejnské, hned vedle Senátu, jsme představili Opavsko, Vítkovsko i Hlučínsko. O téhle senátní události se bude doufám ještě dlouho mluvit.

Celý den se mohly stovky diváků zaposlouchat a užít si vystoupení Malé hasičské dechové hudby z Bolatic, folklórních vystoupení souborů Borovanka z Bolatic, Karmašnic z Kravař, Slunečnice z Kobeřic, Srubek ze Štěpánkovic nebo například mladých mažoretek z Vítkova a v neposlední řadě také mohli zažít na vlastní kůži vystoupení opavských folklorních souborů Úsměv, Vrtek a také Cimbálové muziky ze Střediska volného času v Opavě. Samozřejmě nemohlo chybět pivo Rohan z Rohova a Vítkovský pivovar Vikštejn, regionální uzeniny, koláče, káva, med nebo domácí levandulová limonáda.

Zájemci si také mohli vyzkoušet štípání břidlice, kterou přivezl spolek Krajina Břidlice z oblasti Nízkého Jeseníku. Na památku si tak každý návštěvník mohl odnést nejen krásný kulturní zážitek, ale i srdíčko z břidlice, jako upomínku. Praha prostě chvíli vnímala náš region a mě je jasné, že už dnes jim to chybí. Posílám Vám fotografie z akce a spolu s nimi přání klidných dovolených. Bez stresu a s těmi, které máte rádi. Přeji Vám i sobě, aby nám léto nekazil Covid ani žádné podrazy a držme společně palce těm, kteří se dnes potýkají s úkolem jak zkrotit energie, inflaci i zdražování potravin.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku



Zase skončil jeden školní rok. Ani on nebyl pro žáky a pedagogy jednoduchý, znovu museli část výuky prožít s dálkovým připojením. Ale všichni to většinou zvládli.



Velká gratulace Krajině břidlice k získání certifikátu národního geoparku Krajina břidlice od Ministerstva životního prostředí a Anny Hubáčkové.



Tuhle zprávu ocení rozhodně studenti do 21 let, osoby starší 55 let a rodiče s malými dětmi do 10 let. Podařilo se nám dnes totiž v Senátu schválit podporu částečných úvazků. A nejen to, přesvědčte se sami.



Léto je tady a s ním i prázdninový provoz bezplatné právní poradny v Opavě. Nemusíte se bát, stále vám rádi pomůžeme on-line. Své dotazy můžete posílat na herbert@herbertpavera.cz.


9 zobrazení0 komentářů
bottom of page