top of page

Přeji Vám radostné Velikonoce

Vážení přátelé,

dnes je konečně ten den, kdy si mohu v klidu sednout a napsat Vám. Přeji Vám radostné Velikonoce. Ať je všichni prožijeme jako čas nového začátku a naděje - pro křesťany jsou tyhle svátky o vzkříšení a tak nějak cítím, že my všichni se potřebujeme “probrat”. A když přeji, aby byly radostné, tak pro Vás mám hned tři dobré zprávy do toho nového jarního období.

Výstavba obchvatu Hlučínska má zelenou

Po letech mravenčí práce starostů, spoluobčanů našeho regionu i odborníků má výstavba nové I/56 konečně zelenou. Takto jednoduše se dá vyjádřit výsledek jednání na Městském úřadu v Hlučíně. Dle vyjádření zástupců ŘSD, Státního fondu dopravní infrastruktury a Ministerstva dopravy má výstavba nové I/56 velkou prioritu. První připravenou stavbou bude zřejmě nový most přes Odru.



Senioři v Bolaticích budou mít svůj domov


Dům sociálních služeb sv. Kateřiny, který bude domovem pro 32 seniorů a bude ho moci navštěvovat i 10 osob v rámci denního stacionáře, by měl být dokončen v září 2022. Rozpočet je více než 90 milionů korun, ale z necelé poloviny přispěje Ministerstvo práce a sociálních věcí a vyjednáváme o dotaci kraje na vybavení a na zateplení z Ministerstva životního prostředí.


Respirátory zdarma míří do regionu

V následujících dnech dostaneme dva tisíce respirátorů. Tyhle české respirátory vyrábí tchaj-wanská linka. Pamatujete si ještě na ten příběh? Český předseda Senátu s delegací dojel do Tchaj-wanu a na téhle návštěvě Tchaj-wan daroval výrobní linku České republice. A právě na této lince naše firma GOOD MASK vyrábí respirátory FFP2. Až Vám budou před volbami říkat, že je Senát k ničemu, vzpomeňte si, že nejen mnohdy vylepšuje zákony, ale reálná pomoc lidem tu je i díky horní komoře. Načerpejte o Velikonocích hodně sil a buďte na sebe prosím opatrní. Máme naději, že mnohá omezení skončí, jen to nesmíme pokazit a vláda musí zajistit dostatek vakcín.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku

16 zobrazení0 komentářů
bottom of page