top of page

Senát: Jedno pivo k obědu není zločin

Když do Senátu dorazil návrh, aby vodákům bylo tolerováno půl promile alkoholu, podpořil jsem ho a hlasoval i pro rozšíření této výjimky pro cyklisty. Jsem přesvědčen, že bychom neměli mít pravidla, která většinou stejně nikdo nedodržuje, s ruku na srdce, kolikrát jste si k obědu dali malé pivo nebo skleničku vína, když jste byli na kole?

Je jasné, že na silnici i na vodě nemůžeme ohrožovat své okolí. Tresty pro lidi, kteří vyrazí opilí na cesty a ohrožují nás, by měly být tvrdé, ale není třeba kriminalizovat chování, které není společensky nebezpečné.

Hranice půl promile alkoholu je správným kompromisem. Zrušení nulové tolerance je vhodným krokem ještě z jednoho důvodu - odstraníme pravidlo, které nás vede k tomu, že nemá smysl dodržovat zákony. A to je možná ještě větší průšvih, protože zákony bychom dodržovat měli a ty zbytečné se mají zrušit. A i proto máme Senát.

Ale to není vše, pokud Vás minuly zprávy z posledních týdnů, nabízím Vám pár odkazů:


Darování krve se starosty Hlučínska

Celých 11 let probíhá akce „Darujte krev se starosty Hlučínska“.


Setkal jsem se s ministrem školství Plagou

Pan ministr mi přislíbil, že se pokusí najít peníze pro školy, aby mohli žáci a studenti častěji navštěvovat tzv. Science centra, jako je náš ostravský Svět techniky Ostrava.


Jednání senátního výboru v Bratislavě

Shodli jsme se: je nutné řešit ochranu půdy, podporovat malé a mladé zemědělce, ale také odmítat dvojí kvalitu potravin. Změnu můžeme prosadit společně i na úrovni celé Evropské unie.


Setkání se Sdružením obcí Hlučínska

Rozhovor o tom, co se chystá na Hlučínsku – projekty a plány našeho sdružení.




Taková byla poslední schůze Senátu a další akce v regionu. A pokud chcete, aby Vám už nikdy neutekla žádná novinka, tak klikněte ZDE a přihlaste si můj senátní newsletter.



Herbert Pavera Váš senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku 

48 zobrazení0 komentářů
bottom of page