top of page

Senát poprvé jako pojistka demokracie

Milí přátelé,

v tomto týdnu se uskutečnila další schůze Senátu a já bych se s Vámi chtěl opět podělit o to, co jsme projednávali.


Asi jste v novinách a na internetu četli, že jsme nepodpořili kandidaturu pana Gerlocha na ústavního soudce. Řeknu Vám proč. Předpokladem stát se soudcem Ústavního soudu není přeci jen odbornost a znalost práva, v tom je pan Gerloch velmi dobrý, ale také určitá záruka morálky a osobního charakteru. Toho si bohužel u člověka, který vstoupil v době tvrdé normalizace do KSČ a působil na vysokých školách, ve kterých získali politici či policisté vysokoškolské tituly během několika měsíců, nejsem zcela jistý.


Dále jsme projednávali například novelu lesního zákona, která reaguje na kůrovcovou kalamitu v našich lesích či návrh umožňující vyplácet finanční kompenzace za škody na rybách způsobené kormoránem.

Tuto iniciativu kolegů poslanců jsem velice přivítal, protože navazuje na naši společnou práci v Poslanecké sněmovněv minulém volebním období. Dlouhodobý nezájem ministerstev zemědělství i životního prostředí způsobil, že kůrovec se nesmírně rozšířil a kormoráni páchají na našich rybnících tisícové škody. Jsem rád, že tímto pomůžeme jak vlastníkům lesů, tak i rybářům a rybníkářům.


V příštím týdnu mě čeká také další kolo jednání s ministry. Budu se ptát na financování domovů pro seniory, žádat o více peněz pro obce a města a v neposlední řadě se budu ptát na možnost zrušit alespoň část zbytečné administrativy, která trápí naše obce a podnikatele. O tom více ale příště.

Jsem také moc rád, že regionální kancelář v Opavě již funguje na plné obrátky a mnozí z Vás mě zde již navštívili. Připomínám, že každé pondělí mezi 12:30 a 14:30 je v kanceláři k dispozici právník, který i Vám bezplatně pomůže a poradí. Tak neváhejte a přijďte.

Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku 

29 zobrazení0 komentářů
bottom of page