top of page

SENÁT ŽALUJE PREZIDENTA

O tomhle kroku, bezesporu hodně radikálním, se vždycky jen mluvilo - a bohužel v červenci se stal realitou. Senát schválil ústavní žalobu na pana prezidenta. Návrh ale musí ještě projít Sněmovnou. Obávám se, že Andrej Babiš potřebuje tolik přízeň prezidenta Zemana (včetně možnosti dát případnou amnestii), že nedovolí svým poslancům hlasovat tak, jak hlasoval Senát.

Osobně jsem návrh podpořil, protože celý život prosazuji, že pravidla musí platit pro všechny. Pro prezidenta, starostu i občana. Chování pana prezidenta je pravidelně na hraně zákona, někdy i za ní, a to nejde.


Všichni, kteří berou důchod nebo ho brzy brát budou, by měli zpozornět. Senát schválil návrh na zvýšení důchodů průměrně až o 900 Kč - navíc jsme Poslanecké sněmovně doporučili navýšit je ještě o dalších 1000 Kč měsíčně každému, kdo je již 25 let v penzi. Protože právě ti mají mnohdy výrazně nižší důchody než ostatní senioři.


Senát také rozhodl, že zavádět EET pro naše kadeřnice, obuvníky a řemeslníky je hloupost. Víme, o kolik peněz může státní rozpočet připravit velká firma, a proto zavádět něco, co významně zatíží ty nejmenší podnikatele a živnostníky je úplně nesmyslné. Stát by se měl raději zaměřit tam, kde utíkají skutečně velké peníze. Osobně jsem připravil návrh, který by našim živnostníkům alespoň trochu ulevil, ale nakonec se Senát rozhodl celé EET odmítnout. Bohužel, nemůžeme udělat víc než vrátit návrh Sněmovně, která rozhodne.


Pokud máte pocit, že Senát na své výroční 10. schůzi, hlasoval správně, pozvěte další lidi k odběru mých zpráv. Je to to nejmenší, co můžeme udělat proto, aby se o práci horní komory vědělo.


Další jednání nám začne v půlce srpna, takže Vám další novinky ze Senátu napíšu až v září po Vaší zasloužené dovolené. Tak si užívejte léto a nezapomeňte na naši Velkou letní soutěž a pošlete pohlednici! Herbert Pavera Váš senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku 

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ Tři z Vás zvu na celý den do Senátu. Kouknete se do jednacího sálu, ochutnáte naši senátní kantýnu a nakonec Vám sám udělám kafe ve své kanceláři a povyprávím, co všechno mají senátoři na starost.

67 PODPISŮ POD VÝZVOU Většina senátorů, včetně předsedy Senátu Jaroslava Kubery. Ti všichni projevili zájem o další osud unikátního díla - Slovanské epopeje. Společně teď oslovíme primátora Prahy a radní pro kulturu.


PARLAMENTNÍ REPREZENTACE

S kolegy poslanci a senátory jsme na konci týdne vyrazili reprezentovat náš Parlament na fotbalový turnaj V4 ve slovenském Popradu. 



EET PRO TY NEJMENŠÍ

Od vlády pořád slyším, jak chce podporovat malé podnikatele, ale přitom nám do Senátu dorazilo další rozšíření EET. To, které dopadne na ty nejmenší - kadeřnice, obuvníky nebo třeba řemeslníky.


30 zobrazení0 komentářů
bottom of page