top of page

Stavba za 9 miliard korun a tip na výlet

Obchvat Hlučínska, další opravy přejezdů a kotlíkové dotace v našem kraji, které startují už 13. června. Dnes Vám píšu o novinkách z regionu, které byste neměli minout.

Výstavba obchvatu Hlučínska je příběh, který posloucháme čtvrt století, ano, nyní máme ale opravdu velkou naději. Nám, starostům z Hlučínska se podařilo prolomit ledy a stavba za minimálně 9 miliard korun se už připravuje. Studie k dopadům na životní prostředí by měla být hotová do konce letošního roku. Devět miliard si nedokážu ani představit, ale začnu věřit, že se na téhle silnici svezu. Ideálně ještě jako řidič. :-)


Na začátku roku jsem opět jednal o opravách přejezdů mezi Kravařemi a Štěpánkovicemi a problematického přejezdu před Kozmicemi. Dle sdělení ředitele Správy železnic v Ostravě dojde v průběhu letošního roku k opravě obou zmíněných míst. Ohledně termínu dám včas vědět - sledujte můj facebook, tam to bude.


Trápí Vás cena energií? Tak pozor, od 13. června do konce srpna můžete žádat o kotlíkovou dotaci. Moravskoslezský kraj rozdělí peníze na výměnu asi 6.000 starých neekologických kotlů. Žádost najdete na webu kraje. Máte facebook, pošlete prosím tuhle informaci dál - odkaz je dole v tomto emailu.


Dovolte mi na závěr jednu poznámku a pozvánku. V neděli 19. června přivezeme Hlučínsko, Opavsko a Vítkovsko do Senátu. V nejkrásnější zahradě v centru Prahy jsme připravili program na celý den. Vystoupí nejen dechovka, cimbálovka, ale také mažoretky, lidové soubory a ochutnat budete moci i regionální potraviny. Chybět samozřejmě nebude ani skvělé pivo z Rohova. Přijeďte, vstup je zdarma a tahle akce je jednou za deset let. Vlastně bude poprvé! :-) Určitě to bude krásné.

Milí přátelé,


byť jsem senátorem, který to má do Prahy velký lán světa, a vždycky mi je líto, když opouštím svůj region, tento měsíc mám radost, že moje mise tu má smysl a že se věci daří dávat do pohybu. Chtěl bych za to poděkovat zejména mým kolegům - starostům. Na podzim nás čekají volby, tak prosím vybírejte ty, za kterými vidíte výsledky, a ne jen slova a sliby. Moji práci totiž velmi ovlivňuje naše spolupráce a z té můžeme mít prospěch my všichni.

Váš Herbert Pavera

Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku




Jaké jsou novinky ohledně výstavby obchvatu Hlučínska, který by odlehčil naší přetížené I/56? Vím, že o výstavbu nové I/56 se usiluje již 25 let, ale nakonec se nám starostům z Hlučínska podařilo prolomit ledy a stavba za minimálně 9 miliard korun se přece jen připravuje.



Na začátku roku jsem opět začal jednat o opravě přejezdu mezi Kravařemi a Štěpánkovicemi a problematického přejezdu před Kozmicemi. A mám dobrou zprávu - v letošním roce proběhne oprava obou zmíněných. Ohledně termínu vám řidičům i cestujícím dám včas vědět.



Tolik náš Moravskoslezský kraj rozdělí v rámci asi posledního kola kotlíkových dotací. To by mělo stačit na výměnu 6.000 starých neekologických kotlů. Na webu kraje už si můžete připravit žádost, kterou budete moci odeslat od 13. června od 10 hodin až do konce srpna.


Už se nám to blíží. O čem je řeč? No přece o představení našeho krásného regionu ve Valdštejnských zahradách Senátu. Připravili jsme si pro vás program na celý den.

34 zobrazení0 komentářů
bottom of page