top of page

TAK TROCHU JINÝ KONEC ŠKOLNÍHO ROKU

Taky máte pocit, že všichni pořád mluví o epidemii? Já ano, takže si další povídání o budoucnosti s virem nebo bez něj necháme na někdy jindy. Dějí se totiž mnohem důležitější věci.


Tak především skončil školní rok. Byl mnohem méně slavnostní než v jiných letech právě díky obavám a opatřením proti koronaviru. Naštěstí se našla řada škol, která se důstojně rozloučila s žáky 9. tříd, maturanty i s těmi, kterým jen skončil školní rok. A jsem moc rád, že se při tom nezapomínalo i na kytičky pro pedagogy. Opravdu si je zasloužili. Mám velké uznání nejen pro učitele, kteří se museli naučit, jak jinak učit, ale i pro rodiče, pro které to byla velká zkouška trpělivosti. A taky děti. Takže palec nahoru a odnesme si z toho to dobré. A ke spoustě věcí se vážně nevracejme. Jako třeba k povinné maturitě z matematiky pro všechny. Raději se soustřeďme na to, aby studenty matika bavila a aby jí uměli využívat v práci a v životě.

Důkazem toho, že se vracíme “k normálu”, jsou stále se objevující stejné polopravdy a fámy. Tak až potkáte někoho, kdo bude nadávat na Senát, tak mu můžete říct, že jsme za krize fungovali rychleji než poslanci a že jsme vylepšili některé zákony ve prospěch občanů, firem i obcí a měst. Mimochodem, věděli jste, že vláda je jediná, která se nechystá v druhé polovině roku šetřit na svých nákladech? Své rozpočty škrtají obce i firmy, šetří se v domácnostech, jen státní instituce nevidí žádný problém. No, třeba přes léto pochopí, že takové to “společně to zvládneme” nemá platit jen pro někoho. Užijte si prázdniny a buďte zdrávi. :-) 

Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku




MILIONY KORUN PŮJDOU DO NAŠICH OBCÍ

O čem je řeč? O finanční pomoci obcím, kterou jsme schválili v Senátu. Jednoduše, každá obec v ČR dostane 1200 korun na obyvatele. A to už jsou nějaké peníze!




POVINNÁ MATURITA Z MATEMATIKY ZRUŠENA

V Senátu jsme odhlasovali zrušení povinné maturity z matematiky. A to s platností už od příštího roku.



SENÁTNÍ CESTA NA TCHAJ-WAN

Podporuji podnikatelskou a kulturní cestu předsedy našeho Senátu na Tchaj-wan a jsem rád, že u nás máme politiky, kteří neohýbají hřbet.



VZPOMÍNKA NA JANA KUBIŠE

Čtyři roky předtím, než hodil granát na auto protektora Heydricha tohoto vojáka neznal nikdo. Dnes jej zná celý svět.


39 zobrazení0 komentářů
bottom of page