top of page

Volby přinesly velké změny. Co to znamená pro nás?

Asi všichni víte, že se před měsícem změnila třetina senátorů, protože se konaly volby. Dnes už víme, co tahle změna přinesla. Nejsilnějším klubem je dnes klub ODS a TOP 09, kam jsem vstoupil i s ohledem na budoucí spolupráci obou stran. Pravicové a středové strany by měly více spolupracovat - a ukázat že to jde a má to smysl.

První viditelný výsledek je to, že staronový předseda Senátu Miloš Vystrčil získal 73 ze 77 odevzdaných senátorských hlasů. Můj hlas měl, podpořil jsem člověka, který vrátil páteř české politice a dokázal, že se nebojí. Cesta senátorů na Tchaj-wan byla důkazem toho, že můžeme hrát důležitou roli pro naše firmy a přivézt i pomoc v době druhé vlny pandemie.


V celém Senátu panuje nadále vstřícná atmosféra, hledáme vzájemně shodu a snažíme se opravovat návrhy, které nám mnohdy ve spěchu chodí ze Sněmovny. V tom teď Senát sehrává důležitou roli, i když na opravu zákonů mnohdy nemáme dostatek času. Kromě práce ve Výboru hospodářském, zemědělském a dopravním, budu pracovat ve stálé komisi pro rozvoj venkova a nově také v Podvýboru pro regiony v transformaci.

Mějte se hezky, buďte zdrávi a těším se na Vaše případné připomínky i nápady.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku



I nadále si tak budete v Kravařích moci vyřídit například dávky státní sociální podpory, dávky pěstounské péče (přídavek na dítě, rodičovský příspěvek, příspěvek na bydlení, porodné, pohřebné).



Před dvěma týdny náš nejmladší poslanec Dominik Feri přesvědčil premiéra, že musíme udělat konečně přehledný informační web. Sehnal dobrovolníky, začal komunikovat s náměstky ministerstev a před pár dny spustili nový web.



Tři důležité zákony, které jsme schválili v Senátu a já mám z toho opravdu radost.




Spolupráce demokratické opozice má prostě smysl, což ukázaly i senátní a krajské volby před pár dny. Proto jsme společně s kolegy a kolegyněmi vytvořili společný klub ODS a TOP 09.

4 zobrazení0 komentářů
bottom of page