top of page

Bezplatná poradna po prázdninách opět pomáhá

Máme za sebou skoro už třetí týden ve škole, Ukrajina tlačí okupanty ze svého území a tak nějak tu “houstne” atmosféra před volbami, které budou už 23. a 24. září. Nezapomeňte, že je v komunálních volbách trochu záludný systém - malé křížky platí teprve, když se strana dostane přes 5 %. Nikdo nechce zbytečně ztratit žádné hlasy. Dne 5. září jsem znovu otevřel svou bezplatnou právní poradnu. Každé pondělí od 12:30 - 14:30 vám bude v mé senátní kanceláři, na adrese Dolní náměstí 17/9 v Opavě (Obchodní dům TIPA), k dispozici právník, na kterého se budete moci obrátit se svým právním problémem. Pokud byste se nemohli dostavit osobně, můžete své dotazy posílat na adresu: herbert@herbertpavera.cz.

Tuto první právní pomoc využívají každý měsíc desítky lidí z Opavska, Hlučínska a dalšího okolí. Na základě Vašeho konkrétního dotazu Vám právník vysvětlí podstatu daného zákona a doporučí další kroky. Také Vám vysvětlí na co máte právo, na co ne, jaké máte další možnosti a zda by v dané věci bylo možné získat advokáta bezplatně. S čím Vám mohou právníci odborně poradit:

  • problematické nájemní nebo pracovní vztahy,

  • exekuce a oddlužení,

  • rozvody a vypořádání společného jmění manželů,

  • výživné na nezletilé děti,

  • sousedské spory,

  • pravidla hospodaření spoluvlastníků

  • popřípadě se pokusí odpovědět a poradit i na další problémy.

Důležité je nečekat, jinak se to, co se původně zdálo jako maličkost může vyvinout v mnohem větší problém.


Váš Herbert Pavera Senátor na Opavsku, Hlučínsku a Vítkovsku



Téměř všichni už máme své domácí mazlíčky načipované, ale do dnešní doby neexistoval centrální registr, který by fungoval v celé zemi. To se po včerejšku konečně změní. Nově se budou načipovaní pejsci registrovat do národního registru.



Dožínky ve Velkých Hošticích mají nádhernou atmosféru. Začínají průvodem krojovaných žen i mužů, alegorických vozů, vystoupením lidových souborů, které v posledních letech obohacují i děti z MŠ se svými paní učitelkami. Koukněte na další fotky!



Sestřičky a babičky dojely po půlnoci v pořádku do Ternopilu. Cesta jim s přestávkami a 3,5 hodinovou kontrolou na hranicích trvala přes 14 hodin. Držme jim palce, ať zvládnou návrat do života na Ukrajině co nejlépe a hlavně v mírových podmínkách.



I naši hasiči pomáhali uhasit oheň v Českém Švýcarsku. Kluci děkujeme a jsme na vás hrdí!

29 zobrazení0 komentářů
bottom of page